Результати натурних вимірювань інтенсивності сонячного випромінювання в м. Київ - Патон, Б.Є.; Клюй, М.І.; Коротинський, О.Є.; Макаров, А.В.; Трубіцин, Ю.О.; Ганус, В.О. (Доповіді НАН України, 2014)
Наведено результати вимiрювань iнтенсивностi сонячного випромiнювання, одержанi
протягом 2009–2010 рр. у м. Київ. Методика дозволяє отримати iнформацiю для прогнозування технiчних характеристик автономних фотоелектричних сонячних електростанцiй для тих регiонiв, де проводяться вимiрювання. Представлены результаты измерений интенсивности солнечного излучения, проведенные
в период 2009–2010 гг. в г. Киев. Методика позволяет получить информацию для прогнозирования технических характеристик автономных фотоэлектрических солнечных электростанций для тех регионов, где проводятся измерения. The data of solar radiation intensity measurements during 2009–2010 in the Kiev city are presented.
The methodology allows one to obtain the information for forecasting the specifications of autonomous photovoltaic solar power plants for the regions, where the measurements are carried out.