Розвиток теорії та математичної моделі теплового самозаймання пиловугільних сумішей - Кузьменко, Б.В. (Доповіді НАН України, 2014)
Наведено новi результати, якi є розвитком класичної теорiї теплового самозаймання пиловугiльних сумiшей, та розроблено нову математичну модель цього процесу з урахуванням радiацiйного теплообмiну. Представлены новые результаты, которые являются развитием классической теории теплового самовоспламенения пылеугольных смесей, и разработана новая математическая модель этого процесса с учетом радиационного теплообмена. The new results generalizing the classical theory of thermal spontaneous combustion of coal-dust mixtures are presented, and a new mathematical model of this process is developed with regard for the radiation heat exchange.