Створення нових поліуретансечовин з декаметоксином, що містять фрагменти кополімеру N-вінілпіролідону з вініловим спиртом - Карпенко, О.С.; Кісельова, Т.О.; Галатенко, Н.А. (Доповіді НАН України, 2014)
Робота присвячена синтезу нових бiологiчно активних полiуретансечовин. Створено
новi полiуретансечовини з лiкарською речовиною — декаметоксином, що мiстять фрагменти кополiмеру N-вiнiлпiролiдону з вiнiловим спиртом, якi в перспективi можуть
бути використаннi як полiмернi матерiали для лiкування ран та опiкiв. Дослiдження
методом IЧ спектроскопiї показали, що декаметоксин iммобiлiзований на полiмернiй
матрицi за допомогою фiзичних зв’язкiв. Работа посвящена синтезу новых биологически активных полиуретанмочевин. Созданы новые полиуретанмочевины с лекарственным препаратом — декаметоксином, которые содержат фрагменты кополимера N-винилпирролидона с виниловым спиртом, которые могут
в перспективе быть использованы как полимерные материалы для лечения ран и ожогов.
Исследования методом ИК спектроскопии показали, что декаметоксин иммобилизован на
полимерной матрице при помощи физических связей. The article is devoted to the synthesis of new biologically active polyurethaneureas. The new polyurethaneureas with drug — decametoxine containing fragments of a copolymer of N-vinyl pyrrolidone
with vinyl alcohol, which can be used in the future as polymers for the treatment of wounds and
burns, are synthesized. The IR-spectroscopy research testified that decametoxin is immobilized on
a polymer through physical bonds.