Деякі особливості президентства на пострадянському просторі (1991 – 2004 рр.) - Кармазіна, М. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті піддаються аналізові особливості президентства в молодих незалежних державах, що утворилися після розпаду Радянського Союзу на його теренах. Автор виокремлює основні особливості, притаманні президентському правлінню в цих країнах.