Тенденції розвитку малого підприємництва у сучасних економічних умовах України - Толмачова, Г.Ф.; Якубяк, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2014)
Досліджується місце та роль малого бізнесу в економіках різних країн. Наводяться результати аналізу динаміки показників розвитку малого підприємництва України і оцінюється вплив зовнішніх чинників на формування підприємницької активності в країні. На основі проведеного дослідження надано рекомендації щодо поліпшення підприємницького клімату з метою забезпечення зростання сектору малого підприємництва. Исследуется место и роль малого бизнеса в экономиках разных стран. Приводятся результаты анализа динамики показателей развития малого предпринимательства Украины и оценивается влияние внешних факторов на формирование предпринимательской активности в стране. На основе проведенного исследования представлены рекомендации по улучшению предпринимательского климата с целью обеспечения роста сектора малого предпринимательства. A place and role of small business are investigated in the economies of different countries. Results over of analysis of dynamics of indexes of development of small enterprise of Ukraine are brought, and influence of external factors is estimated on forming of enterprise activity in a country. On the basis of undertaken a study recommendations are given in relation to the improvement of enterprise climate with the purpose of providing of height of sector of small enterprise.