Методика расчетно-экспериментального прогноза эффективности вихревого пылеуловителя - Кнышенко, Ю.В. (Техническая механика, 2012)
Предложена методика прогноза эффективности вихревого пылеуловителя, основанная на расчетном определении зависимости минимального диаметра пылевой частицы, которая может быть сепарирована из воздушного потока, от его угловой скорости; распределение угловых скоростей чистого воздушного потока в сепарационном объеме определяется экспериментально при продувках на полномасштабном макете проектируемого пылеуловителя. Сопоставление величин минимальных диаметров пылевых частиц с кривой гранулометрического состава пыли, подлежащей улавливанию, дает возможность прогнозировать эффективность пылеуловителя на стадии его разработки и проектирования. Запропоновано методику прогнозу ефективності вихрового пиловловлювача, що ґрунтується на розрахунковому визначенні залежності мінімального діаметра пилової частинки, яка може бути сепарована з повітряного потоку, від його кутової швидкості; розподіл кутових швидкостей чистого повітряного потоку у сепараційному об’ємі визначається експериментально при продувках на повномасштабному макеті проектованого пиловловлювача. Співставлення величин мінімальних діаметрів пилових частинок з кривою гранулометричного складу пилу, що підлягає вловлюванню, дає можливість прогнозувати ефективність пиловловлювача на стадії його розробки та проектування. The procedure for predicting the efficiency of a vortical deduster based on calculations of the dependence of a minimal diameter of the dust particle which can be separated from an air flow on its angle velocity is proposed; distribution of angle velocities of a pure air flow in the separation volume is experimentally determined by blows using a full-scale mock-up of the designed deduster. A correlation of magnitudes of minimal diameters of dust particles with a curve of a granulometric composition of dust to be trapped provides a possibility of predicting the efficiency of the deduster at the stage of its development and design.