Етимологія категорії „капітал” в економічній думці стародавнього світу, теорії меркантилізму і класичній економічній теорії - Лемішко, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
Досліджується еволюція економічної наукової думки в контексті формування понятійного апарату фінансово-економічних категорій. Проаналізовано етимологію категорії „капітал” в історичних умовах стародавнього світу, меркантилізму та класичної економічної теорії. Исследуется эволюция экономической научной мысли в контексте формирования понятийного аппарата финансово-экономических категорий. Проанализирована этимология категории „капитал” в исторических условиях древнего мира, теории меркантилизма и классической экономической теории. The evolution of economic scientific thought in the context of the conceptual mechanism of financial and economic categories formation is researched. Etymology of „capital” category in the historical conditions of the ancient world, mercantilism and classical economic theory is analyzed.