Регіональна промислова політика як інструмент ефективного використання промислового потенціалу регіону - Кудріна, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
У статті досліджено еволюцію елементів теорії щодо розуміння та трактування поняття „регіональна промислова політика” вітчизняними та зарубіжними науковцями. Зазначено, що в науці існують певні вимоги до визначення термінів (об’єктивність, чіткість визначення, завершеність пояснення). Зроблено висновок, що регіональна політика повинна означати, насамперед, політику, яка у визначенні має бути уточнена ознаками, що відрізняють її від інших видів політики. Визначені закономірні порушення цих основоположних формально-логічних заповідей, які призводять до помилкових уявлень щодо природи регіональної політики. На основі порівняння різних висловлювань сформовано власний підхід до визначення терміну „державна регіональна політика”. В статье исследована эволюция элементов теории в понимании и трактовке понятия „региональная промышленная политика” отечественными и зарубежными учеными. Отмечено, что в науке существуют определенные требования к определению терминов (объективность, четкость определения, завершенность объяснения). Сделан вывод, что региональная политика должна означать, прежде всего, политику, которая в определении должна быть уточнена признаками, отличающими ее от других видов политики. Определены закономерные нарушения этих основополагающих формально-логических заповедей, которые приводят к ошибочным представлениям о природе региональной политики. На основе сравнения различных высказываний сформирован собственный подход к определению термина „государственная региональная политика”. This paper investigates the evolution theory elements on the understanding and interpretation of the term „regional industrial policy”, both domestic and foreign scholars. Pointed out that in science there are certain requirements for the definition of terms (objectivity, clarity of definition, completeness explanation). Concluded that regional policy should mean, above all, a policy that in the definition should be refined features that distinguish it from other types of policies. The output of regular violations of these fundamental precepts of formal logic that lead to misconceptions about the nature of regional policy. By comparing the various statements formed its own approach to the definition of „State Regional Policy”.