Посилення стимулюючого впливу податку на додану вартість на інноваційно-інвестиційні процеси в Україні - Боровик, П.М.; Швабовський, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
В статті проведено аналіз сучасного вітчизняного механізму справляння податку на додану вартість. На підставі результатів аналізу авторами обґрунтовано напрями вдосконалення порядку нарахування та сплати цього податку, спрямовані на посилення його регулюючих властивостей. В статье проведен анализ современного отечественного механизма начисления и уплаты налога на добавленную стоимость. На основании результатов анализа авторами обоснованы направления совершенствования порядка изымания этого налога, направленные на усиление его регулирующих свойств. The article is devoted to the analysis of modern domestic mechanism of collecting Value Added Tax. Based on the analysis results, the authors substantiate the directions of the improvement of the procedure of tax charge and payment, aimed at increasing of its regulatory properties.