Аналіз співпраці українських вищих навчальних закладів з європейською програмою Tempus - Шабаліна, Л.В.; Литвак, А.О. (Економічний вісник Донбасу, 2014)
У статті розглянуто динаміку фінансування вищої освіти в Україні. Проаналізовано структуру та обсяги фінансування проектів українських вищих навчальних закладів програмою Tempus. Виявлено зміни в системі вищої освіти України завдяки участі у міжнародних проектах. Запропоновано рекомендації щодо активізації участі українських університетів у міжнародних програмах. В статье рассмотрена динамика финансирования высшего образования в Украине. Проанализированы структура и объемы финансирования проектов украинских высших учебных заведений программой Tempus. Выявлены изменения в системе высшего образования Украины благодаря участию в международных проектах. Предложены рекомендации по активизации участия украинских университетов в международных программах. The dynamics of financing higher education in Ukraine are revealed in the article. The structure and funding of projects by Tempus programme in Ukrainian universities were analyzed. The changes in the education system through participation in international projects are described in the paper. There are recommendations to the Ukrainian universities in international programs are given.