Математичне моделювання процесів транспорту і зберігання газу (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 9 вересня 2015 р.) - П’янило, Я.Д. (Вісник НАН України, 2015)
Розглянуто результати досліджень з використання методів математичного моделювання для оптимізації та підвищення ефективності роботи
систем транспортування й зберігання природного газу в Україні. Зазначені
результати отримано науковцями Центру математичного моделювання
Інституту прикладних проблем механіки і математики ім. Я.С. Під стригача НАН України у співпраці з фахівцями Інституту транспорту газу ПАТ «Укртрансгаз». Рассмотрены результаты исследований по использованию методов математического моделирования для оптимизации и повышения эффективности работы систем транспорта и хранения природного газа в Украине. Указанные
результаты получены учеными Центра математического моделирования Института прикладных проблем механики и математики им. Я.С. Пидстригача НАН Украины в сотрудничестве со специалистами Института транспорта газа ПАО «Укртрансгаз». The research results on the use of mathematical modeling to optimize and improve the efficiency of the transportation
systems and storing of natural gas in Ukraine are discussed. These results are obtained by scientists of the Center of
Mathematical Modelling of Pidstryhach Institute for Applied Problems of Mechanics and Mathematics in cooperation
with specialists of the Institute of the Gas Transport of “Ukrtransgaz”.