Обладнання для технічного обслуговування високовольтних пристроїв з елегазовою (SF₆) ізоляцією - Москаленко, В.Б.; Чижов, І.Г.; Варакін, О.В.; Павленко, Ю.А.; Самойлов, П.Є.; Дрозденко, О.О. (Вісник НАН України, 2015)
В Інституті прикладної фізики НАН України розроблено і виготовлено
пристрій для осушення і відновлення елегазу, який використовують як
ізолювальний газ у прискорювальному мас-спектрометрі. Пристрій забезпечує необхідні параметри елегазу — точку роси, не вищу за –55 °С, і чистоту, не нижчу від 99,8 %, що уможливлює безперебійну роботу масспектрометра впродовж більш як двох років. В Институте прикладной физики разработано и изготовлено устройство для осушки и восстановления элегаза
(SF₆), применяемого в качестве изолирующего газа в ускорительном масс-спектрометре. Устройство поддерживает требуемые параметры элегаза — точку росы не выше –55 °C и чистоту не ниже 99,8 %, что обеспечивает бесперебойную работу масс-спектрометра на протяжении более двух лет. Developed and manufactured device for dehydration and recovery of sulfur hexafluoride (SF₆) used as an insulating gas
in the accelerator mass spectrometer. The device supports the required parameters of compartments: dew point not
higher than –55 °C, purity not worse than 99.8 %. The device ensures the smooth operation of the mass spectrometer for
more than 2 years.