Уран надр України: геохімія урану та історія створення мінерально-сировинної бази - Шаталов, М.М. (Вісник НАН України, 2015)
У статті наведено короткі відомості про геохімію урану, основні урановмісні мінерали і процеси, що супроводжують уран у природі. Проаналізовано історію відкриття родовищ і створення мінерально-сировинної бази урану в Україні. В статье в краткой форме приведены сведения о геохимии урана, главных урансодержащих минералах и процессах, сопровождающих уран в природе. Проанализирована история открытий месторождений и создания минерально-сырьевой базы урана Украины. The brief data on the geochemistry of uranium, the main uranium forming minerals and the processes accompanying uranium in nature are presented. The history of the discovery of deposits and the creation of the mineral resource base of uranium in Ukraine are analyzed.