Розвиток національної системи реферування (до 20-річчя Українського реферативного журналу «Джерело») - Петров, В.В.; Онищенко, О.С.; Крючин, А.А.; Лобузіна, К.В.; Мініна, Н.М.; Зайченко, Н.Я. (Вісник НАН України, 2015)
На основі 20-річного досвіду видання Українського реферативного журналу «Джерело» розглянуто сучасний стан розбудови національних реферативних ресурсів, зокрема реферативної бази даних «Україніка наукова». Окреслено перспективи розвитку системи реферування української наукової літератури в контексті побудови сучасного інформаційного суспільства. На основе 20-летнего опыта издания Украинского реферативного журнала «Джерело» рассмотрено современное состояние развития национальных реферативных ресурсов, в частности реферативной базы данных «Україніка наукова». Очерчены перспективы развития системы реферирования украинской научной литературы в контексте построения современного информационного общества. Basing on the 20 years of experience in the publication of the Ukrainian abstract journal “Dzherelo”, current state of the development of national abstract resources (in particular, the abstract database “Ukrayinіka Naukova”) has been considered. The prospects for the development of referencing system in the Ukrainian scientific literature in the context of building a modern information society have been delineated.