Гриби в екосистемі: еталон пристосування (рецензія на книгу Г.Л. Антоняк, З.І. Калинець-Мамчур, І.О. Дудка, Н.О. Бабич, Н.Є. Панас «Екологія грибів») - Сухомлин, М.М. (Вісник НАН України, 2015)
У книзі проаналізовано результати сучасних наукових досліджень щодо
екологічних особливостей поширення грибів, їх взаємозв’язків з іншими компонентами біоти. Розглянуто фітопатологічний аспект взаємовідносин
грибів з рослинами, роль грибів як збудників хвороб людини і тварин. Обговорено перспективність практичного застосування грибів і продуктів їх метаболізму в медицині, фармакології, біотехнології, рослинництві та інших сферах діяльності людини.