Соціально-політичні наслідки інформаційної революції - Сіленко, А. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
У статті розглядається феномен інформаційної революції та її вплив на політичні, культурні, соціальні й економічні зміни в суспільстві. Робиться спроба з’ясувати, з огляду на сучасні соціально6політичні процеси, особливості інформаційного суспільства, виявити позитивні і негативні наслідки його розвитку.