Давньоруські пам’ятки Дніпровського Лівобережжя (за матеріалами розвідки І. І. Ляпушкіна 1947 р.) - Капустін, К. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті проаналізовано матеріали Х–ХІІІ ст., зібрані у ході розвідки І. І. Ляпушкіна у 1947 р. на території Дніпровського Лівобережжя. Введено до наукового обігу
нові дані щодо пам’яток роменського та давньоруського часів. В статье проанализированы материалы Х–ХIII вв., собранные во время разведки
И. И. Ляпушкина в 1947 на территории Днепровского Левобережья. Введены в научный
оборот новые данные о памятниках роменского и древнерусского времен. The article is devoted to the analysis of the materials of the X–XIII centuries, collected
during the exploration of I.I. Lyapushkin in 1947 on the Dnieper left bank. New data
about the sights of Romenska culture and Kiev Russ time introduced to the scientific use.