Про проект створення в Чернігівській єпархії в 10-х рр. ХХ ст. вищого жіночого педагогічного інституту - Логунова, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена діяльності одного з найактивніших чернігівських ієрархів
– архієпископа Василія (Богоявленського), зокрема, його проекту створення вищого
навчального закладу з сільськогосподарським курсом для підготовки педагогічних кадрів у єпархіальні училища. Діючи спільно з єпархіальним братством св. Михаїла, кн. Чернігівського, владика Василій підійшов впритул до створення передового для свого часу навчального закладу. Статья посвящена деятельности одного из самых активных черниговских иерархов
– архиепископа Василия (Богоявленского), в частности, его проекту создания высшего
учебного заведения с сельскохозяйственным курсом для подготовки педагогических
кадров в епархиальные училища. Действуя совместно с епархиальным братством
св. Михаила, кн. Черниговского, владыка Василий подошел вплотную к созданию передового для своего времени учебного заведения. The article is devoted to one of the most active Chernigov hierarchs – archbishop Basil
(Bogoyavlensky), in particular, to his project of creating a higher education Institution
with agricultural course for training eparchy college teachers. In Chernigov eparchy it was
necessary to train their own teachers with higher education for secondary schools and two
eparchial women’s colleges.