Село Ушня у другій половині XVIII ст. (за матеріалами Румянцевського опису) - Казіміров, Д. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті опубліковані матеріали «Румяцевського опису», що стосуються села Ушня Менського району Чернігівської області. Подано короткий нарис з історії села у XVI – XVIII ст., розкривається інформаційний потенціал оприлюднюваних джерел щодо вивчення географічних особливостей розташування населеного пункту, соціальної, статево-вікової структури населення та економічного розвитку господарств його мешканців. В статье опубликованы материалы «Румяцевской описи», относящиеся к селу Ушня Менского района Черниговской области. Дан краткий очерк по истории села в XVI – XVIII вв., раскрывается информационный потенциал публикуемых источников по изучению географических особенностей расположения населенного пункта, социальной, половозрастной структуры населения и экономического развития хозяйств его жителей. In the article published materials of «Rumyatsev сensus» that touch of the village Ushnya of Mena district of Chernihiv region. A short essay of the history of the village in the XVI – XVIII centuries is given. Also disclosed information potential of the sources for the study to geographic location of the settlement, social, sex-age-old structure of the population, and economic development of economies of its inhabitants.