З історії Борисоглібського собору в Чернігові у 1921 р. - Тригуб, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Виявлені у Державному архіві Чернігівської області документи, що вперше запроваджуються до наукового обігу, висвітлюють невідому сторінку в історії кафедрального
Борисоглібського собору в Чернігові – розподіл церковного майна між православною
Соборною общиною та общиною Української Автокефальної Православної Церкви, що відбувався у 1921 р. Выявленные в Государственном архиве Черниговской области документы, которые
впервые вводятся в научный оборот, освещают неизвестную страницу в истории
Борисоглебского собора в Чернигове – раздел церковного имущества между православною Соборною общиною и общиною Украинской Автокефальной Православной Церкви, который происходил в 1921 г. The documents, which were found at the State Archives of Chernihiv Oblast and are put
into scholarly circulation for the first time, covering the unknown page of the history of the
SS Boris and Gleb in Chernihiv – section of the church property between Orthodox Cathedral
community and community of the Ukrainian Autocephalous Orthodox Church, which took
place in 1921.