Присяга у Соборі (публікація М. Андраде-Бжеської, В. Бойка, Т. Демченко) - Бжеський, Р. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Дана публікація являє собою фрагмент ще не оприлюднених споминів нашого земляка Романа Бжеського. У ньому йдеться про маловідоме Братство Самостійників, своє входження до якого мемуарист скріпив урочистою клятвою у Спаському соборі
Чернігова. Зворушливе вступне слово до уривку написала донька Р. Бжеського Маргарита Андраде-Бжеська. Публикация представляет собой фрагмент еще не публикованных мемуаров уроженца Чернигова Романа Бжесского. В нем рассказывается о малоизвестном Братстве Самостийников (борцов за независимость Украины). Свое вступление в братство
юноша подтвердил клятвой в Спасском соборе Чернигова. Вступительное слово принадлежит дочери Р. Бжесского Маргарите Андраде-Бжесской. The proposed fragment is the piece of the not published Roman Bzheskyi’s memoirs and
reproduces the circumstances of his introduction to «The Brotherhood of Independents», when
young man pronounced his vows in the oldest cathedral in Chernigov. The introduction was
written by Roman Bzheskyi’s daughter Msr. Margaryta Andrade-Bzhes’ka.