Чернігівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського (до 75-річчя з нагоди його заснування) - Ольховик, Л. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена становленню післядипломної педагогічної освіти Чернігівщини,
історії та діяльності Чернігівського обласного інституту удосконалення вчителів,
підвищенню кваліфікації педагогічних кадрів області. Проаналізовано сучасний стан
післядипломної педагогічної освіти регіону. В статті вперше оприлюднюються та
вводяться у науковий обіг архівні документи. Статья посвящается организации и развитию последипломного педагогического
образования Черниговщины, истории и деятельности Черниговского областного института усовершенствования учителей, повышению квалификации педагогических кадров области. Дан анализ современному положению последипломного педагогического
образования Черниговского региона. В статье впервые вводятся в научный оборот
архивные документы, которые раньше не использовались. The article deals with the establishment of postgraduate pedagogical education in
Chernihiv region, the history of Chernihiv Regional In-service Teachers Training Institute,
and the retraining of the local teaching staff. The current state of postgraduate education in
the region has been analyzed. The archival documents that had never been used previously
have been published and put into the scientific circulation for the first time.