Митрополит Андрей Шептицький як духовний будівничий української нації - Медвідь, Ф. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
В основу статті покладено тези доповіді, виголошеної під час Міжнародної наукової конференції „Державник, мислитель, богослов”, присвяченої 60-річчю від дня смерті митрополита Андрея Шептицького. Конференція відбулася 2 листопада 2004 року на базі Центру українознавства Київського національного університету ім. Т. Шевченка.