Джерела з історії Чернігівської єпархії (прибутково-видаткова книга Рихлівського Миколаївського монастиря) - Тарасенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена історії Рихлівського Миколаївського монастиря, який був значним духовним і економічним осередком Чернігівської єпархії у ХVIII – на початку ХХ ст. Безпосередньо у статті аналізується прибутково-видаткова книга монастиря за 1866 р. Визначено інформаційний потенціал цього джерела. Додатком до статті друкується сама книга з коментарями. Статья посвящена истории Рыхловского Николаевского монастыря, который был большим и влиятельным духовным и экономическим центром Черниговской епархии в XVIII – вначале ХХ вв. Непосредственно анализируется приходно-расходная книга монастыря 1866 г. Определяется информационный потенциал источника. Приложением к статье напечатана сама книга с комментариями. The article is devoted history of Rikhlivskiy of the Mykolaiv Monastery, which was the large and influential spiritual and economic center of the Chernigov diocese in the XVIII – beginning XX centuries. He lost greater enough part of earths and estates during secularizing of church and monasterial earths at the end of the XVIII centuries, however in future remained one of most and more rich monasteries of diocese.