Гончар і відьомство в білоруській та українській міфологічній прозі - Рахно, К. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена мотиву зустрічі гончаря з відьмами в бувальщинах білорусів
і українців. Наслідком такої зустрічі може бути викриття відьми або ж відвідини
гончарем відьомського зібрання. Такі оповіді підкреслювали чаклунську силу гончаря
та підвищували його професійний статус. Статья посвящена мотиву встречи гончара с ведьмами в быличках белорусов и
украинцев. Следствием такой встречи может быть разоблачение ведьмы или посещение гончаром ведьмовского собрания. Такие рассказы подчеркивали колдовскую силу гончара и повышали его профессиональный статус. The article is devoted to the motif of the meeting of a potter and witches in the folk narratives
of the Belarusians and the Ukrainians.