Буринщина: вплив зручності географічного положення на заселення краю та основні заняття поселенців - Гагін, В. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Мета дослідження – розкрити вплив зручності географічного положення на заселення Буринського краю та основні заняття поселенців. У статті подається характеристика, мотивування і групування фактів, що сприяли заселенню краю у різні
історичні часи з врахуванням географiчного чинника, а отже, органiчної єдностi iз
довкiллям. Проведено аналіз чисельних версій щодо локалізації поселень краю. Цель исследования – раскрыть влияние удобства географического положения на
заселение Бурынского края и основные занятия поселенцев. В статье дается характеристика, мотивирование и группировка фактов, способствующих заселению края в разные исторические времена с учетом географического фактора, а следовательно
– органического единства с окружающей средой. Проведен анализ численных версий
относительно локализации поселений края. The purpose of the study is to reveal the influence the convenience of geographical
position on the settlement of Buryn region and the main occupation of the settlers. The
article describes the characteristics, motivation and grouping of facts, contributing to the
colonization of this territory in different historical times based on geographic factors, and
therefore organic unity with the environment. The analysis of the numerical versions on
the localization of settlements of the region.