Поліваріантність поховального обряду населення Нижнього Подніпров’я IX ст. (за матеріалами комплексу з некрополя Мамай-Сурка) - Єльников, М.В. (Археологія і давня історія України, 2011)
У публікації на прикладі комплексу 1156 могильника Мамай-Сурка поблизу Запоріжжя розглядається вплив аланського, болгарського та угорського этнічних компонентів на особливості формувания поховального обряду населення Нижнього Подніпров’я у IX ст. В публикации на примере комплекса 1156 могильника Мамай-Сурка у Запорожья рассматривается влияние аланского, болгарского и угорского этнических компонентов на особенности формирования погребального обряда населения Нижнего Поднепровья в IX в. The paper deals with the components of the Alan, Bulgar and Hungarian origin, which influenced the forming of burial rite of the inhabitants of the low Dnieper area in the eleventh century.