Зовнішні чинники президентської виборчої кампанії 2004 року - Андрущенко, Т. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2005)
Президентські вибори 2004 року продемонстрували важливість стратегічної ролі України в геополітичному та геоекономічному просторі. Активність великих світових держав та міжнародних організацій у період виборчого процесу засвідчила ключову роль України між Заходом і Сходом. У пропонованому дослідженні зроблено спробу проаналізувати вплив, місце і значення для України зовнішніх чинників президентської кампанії 2004 року. Використовувались відкриті інформаційні джерела.