Проблеми фінансового забезпечення Пенсійного фонду України - Бережна, А. (Вісник економічної науки України, 2013)
Розглядається пенсійне забезпечення як складова системи соціальних зобов’язань держави. Досліджуються проблеми фінансового забезпечення Пенсійного фонду, що обумовлені особливостями солідарної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Визначаються причини незбалансованості Пенсійного фонду та пропонуються заходи її подолання. Рассматривается пенсионное обеспечение как составляющая системы социальных обязательств государства. Исследуются проблемы финансового обеспечения Пенсионного фонда, которые обусловлены особенностями солидарной системы общеобязательного государственного пенсионного страхования. Определяются причины несбалансированности Пенсионного фонда и предлагаются меры ее преодоления. In this article pension maintenance is considering like a part of a national social obligations system. Problems of financial maintenance of pension fund, which are stipulated by special features of united national pension insurance system, are researching into the work. In the and of the article determining reasons of national pension fund’s misbalance and advising some methods of its fixing.