Можливість поєднання в сучасних економіках ідей кейнсіанства та монетаризму - Борейко, В. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті досліджено основні положення кейнсіанської та монетарної теорій на відповідність їх нинішнім вимогам соціально-економічного розвитку країн; проведено аналіз ключових напрямів монетарної політики України в передкризовий, кризовий та післякризовий періоди; обґрунтовано можливість та необхідність поєднання в сучасних економіках ідей і механізмів кейнсіанства та монетаризму. В статье исследованы основные положения кейнсианской и монетарной теорий на соответствие их нынешним требованиям социально-экономического развития стран; проведен анализ ключевых направлений монетарной политики Украины в предкризисный, кризисный и послекризисный периоды; обоснованы возможность и необходимость сочетания в современных экономиках идей и механизмов кейнсианства и монетаризма. In the article an interdependence of functioning of a build industry and national economy is investigated, that allowed to do the prognosis of the perspective of the development of national economy on the nearest years. Important role of internal and external investments is defined and stimulant measures with creation of favourable environment for their enlisting and sending in a build industry and on financing of capital-intensive productions is offered.