Еволюція й генезис основних концепцій управління персоналом - Бутенко, І. (Вісник економічної науки України, 2013)
Статтю присвячено вивченню й систематизації існуючих концепцій, теорій і практик управління персоналом, перегляду їх категоріальної бази, формуванню методологічної основи адаптації міжнародного досвіду до вітчизняних умов для забезпечення єдності підходів при розробці нових форм і методів управління персоналом підприємств. Статья посвящена изучению и систематизации существующих концепций, теорий и практик управления персоналом, пересмотру их категориальной базы, формированию методологической основы адаптации международного опыта к отечественным условиям для обеспечения единства подходов при разработке новых форм и методов управления персоналом предприятий. The article is devoted to the study and systematization of existing concepts, theories and practices of personnel management, review their categorical base, the formation of the methodological basis of international experience to adapt to domestic conditions to ensure consistency of approach in the development of new forms and methods of personnel management businesses.