Чинники випереджаючого економічного розвитку - Кендюхов, О.; Ягельська, К. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті розглянуто основні моделі економічного розвитку та на основі вивчення досвіду країн, що досягли швидкого економічного успіху, виявлено чинники різних моделей, що забезпечили внесок в ефективність розвитку економічних систем та чинники випереджаючого економічного розвитку. В результаті дослідження констатовано відсутність зазначених чинників в українській моделі економічного розвитку. В статье рассмотрены основные модели экономического развития и на основе изучения опыта стран, добившихся быстрого экономического успеха, выявлены факторы различных моделей, обеспечившие вклад в эффективность развития экономических систем и факторы опережающего экономического развития. В результате исследования констатировано отсутствие указанных факторов в украинской модели экономического развития. In the article the basic model of economic development is revealed. On the basis of studying the experience of countries that have achieved rapid economic success the factors of various models that accounted for the contribution to the efficiency of economic systems and the factors of advanced economic development are identified. The study ascertained the absence of these factors in the Ukrainian model of economic development.