Концептуальні засади формування стратегії диверсифікації на підприємствах туристичного бізнесу - Нездоймінов, С.; Андреева, Н. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті розглянуто наукові та прикладні підходи щодо формування стратегії диверсифікації на підприємствах туристичного бізнесу. Акцентується увага на тому, що впровадження стратегії диверсифікації на підприємствах рекреації та туризму може стати однією з найважливіших умов економічного зростання. Проведено аналіз передумов та особливостей формування стратегії диверсифікації на підприємствах туристичного бізнесу в умовах ринкової трансформації економіки. Запропановано науково-прикладні підходи щодо формування стратегії диверсифікації діяльності підприємств сфери туризму. В статье рассмотрены научные и прикладные подходы относительно формирования стратегии диверсификации на предприятиях туристического бизнеса. Акцентируется внимание на том, что внедрение стратегии диверсификации на предприятиях рекреации и туризма может стать одним из важнейших условий экономического роста. Проведен анализ предпосылок и особенностей формирования стратегии диверсификации на предприятиях туристического бизнеса в условиях рыночной трансформации экономики. Предлжены научно прикладные подходы относительно формирования стратегии диверсификации деятельности предприятий сферы туризма. The article deals with scientific and practical approaches to the strategy of diversification of the business tourism. The attention that the implementation of the strategy to diversify the business of recreation and tourism can become one of the most important conditions for economic growth. The analysis of the conditions and characteristics of the strategy to diversify the business tourism in a market economy transformation. The proposed research and applied approaches to the strategy of diversification of tourism enterprises.