Археологические исследования Э.Р. фон Штерна: Березань, Тира, Петрены - Кузьмищев, А.Г. (Археологія і давня історія України, 2012)
В статье идет речь об археологических исследованиях известного ученого-антиковеда рубежа XIX—
XX века Э.Р. фон Штерна. Приводится описание и
анализ его раскопок древнегреческого поселения на
о. Березань, в античной Тире и поселении трипольской культуры Петрены. У статті розглядаються основні етапи археологічної діяльності відомого вченого-антикознавця кінця
ХІХ — початку ХХ ст. Ернста Романовича фон Штерна
(1859—1924), його дослідження античної Тіри (1900,
1903, 1912), трипільського поселення Петрени (1902,
1903) і розкопки давньогрецького поселення на о. Березань (1904—1909, 1913). The views expressed in this paper are on the basic
stages of archaeological activity of the famous researcher
of XIX — beginning of the XX century Ernest Romanovich
fon Stern (1859—1924). His excavations in antique
Tyras (1900, 1903, 1912), settlements of Petreny (1902,
1903) and ancient settlement on Berezan island (1904—
1909, 1913) are considered.