Историография археологии: проблема структуры предметного поля - Тесленко, Д.Л. (Археологія і давня історія України, 2012)
Статья посвящена современному состоянию
историографических исследований в археологии, в
частности, пониманию предметного поля историографии археологии. Ставится вопрос о специфике
и уровнях структуры предметного поля историографии, определяются перспективы дальнейшего исследования проблемы. Статтю присвячено проблемі розуміння предметного поля історіографії археології. Розглянуті
дослідження у галузі історії археології та історії історичної науки, які містять визначення предмету
історіографії. На підставі узагальнення існуючих
точок зору пропонується триелементна структура
предметного поля історіографії археології, яка складається з історії археології, теорії археологічної науки, проблемної історіографії. The paper is about the problem of understanding of
the subject of the historiography of archaeology.