С.А. Локтюшев — исследователь каменного века Среднего Подонцовья (конец 10-х — начало 40-х годов ХХ столетия) - Шестаков, И.А. (Археологія і давня історія України, 2012)
Статья содержит историографический обзор
изучения памятников каменного века Среднего
Подонцовья первым профессиональным археологом
Луганщины, исследователем «доистории юго-восточной части Донбасса» С.А. Локтюшевым. У статті запропоновано історіографічний аналіз
досліджень пам’яток кам’яного віку Середнього
Подонцов’я на його початковому етапі завдяки зусиллям першого професійного археолога Луганщини С.О. Локтюшева. Використано невідомі раніше архівні матеріали. Відображено стан проведених
польових досліджень, інтерпретації одержаних матеріалів, дана характеристика перших узагальнень,мкультурно-хронологічних побудов. The paper deals with historiographical analysis of
early Stone Age sites researches on the middle part
of Seversky Donets territory River. Sites were discovered
by the first professional Lugansk archaeologist
— S.A. Loktyushev. Some new archive materials
are used. Aspects of first field studies conditions, interpretations
of discovered complexes, first attempts of
abstraction and schematization of prehistorical processes
are covered.