Археологічні залишки чорної металургії як джерело для експерементальних реконструкцій - Коваль, О.А. (Археологія і давня історія України, 2013)
Стаття присвячена аналізу археологічних залишків чорної металургії, які могли б бути використані при експериментальному моделюванні залізодобувного промислу. Розглядаються різні
технологічні процеси металургії, теплотехнічні споруди та пристрої для видобутку заліза. В статье рассматриваются археологические остатки черной металлургии, которые могли бы служить
для экспериментального моделирования процесса
получения железа сыродутным способом. Проанализированы разные технологические процессы, теплотехнические сооружения и устройства которые используются при выплавке железа. This article discusses archaeological remains
of ferrous metallurgy, which could be used for experimental
reconstructions of bloom iron production.
Paper deals with different processes, technical
facilities and equipment used in the smelting of iron.