Археалогія старажытнага Камянца - Башкоў, А.А.; Іоў, А.В. (Археологія і давня історія України, 2013)
Територія західного беларуського Полісся
здавна привертала до себе увагу етнографів,
фольклористів, лінгвістів. Так, наприклад, стародавня історія Кам’янця залишалася до останнього часу білою плямою. Дослідженнями Іова А.В. та Башкова А.А. було отримано багаточисельний
археологічний матеріал під час археологічних
розкопок середньовічного міста. Завдячуючи виявленим артефактам було уточнено уявлення щодо
локалізації стародавнього замку та культурно-хронологічних характеристик. Территория западного беларусского Полесья
давно привлекала к себе внимание этнографов,
фольклористов, лингвистов, историков. Однако в
археологическом плане она долгое время оставалась малоисследованной. Так, например, древняя
история Камянца оставалась до недавнего времени белым пятном. Исследованиями Иова А.В. и
Башкова А.А. было получено многочисленный археологический материал во время раскопок средневекового города. Благодаря полученным артефактам удалось уточнить наши представления о
локализации древнего замка и его культурно-хронологические характеристики. The territory of the Western Belarusian Polesie long attracted
the attention of folklorists, linguists and historians.
Still, it remained little studied for a long time. For instance,
a white spot untill nowadays is ancient history of Kamyanets.
The excavation of a medieval city conducted by A. Jov
and A. Bashkov received numerous archaeological material.
The understanding of the ancient castle localization and its
cultural and chronological characteristics had been refined.