Ранні етапи становлення середньовічних міст у поліських районах Погориння - Прищепа, Б.А. (Археологія і давня історія України, 2013)
В роботі дано характеристику слов’яно-руських
городищ у поліських районах Погориння в межах Рівненської області. Аналізуються основні результати
польових досліджень, висвітлюються процеси трансформації поселенських структур племінного періоду
ІХ–Х ст. і становлення міст ХІІ–ХІІІ ст. – Дубровиці та Степаня. В работе дана характеристика славяно-русских
городищ в полесских районах Погорынья в границах Ровенской области. Анализируются основные
результаты полевых исследований, освещаются процессы трансформации поселенческих структур племенного периода ІХ–Х вв. и становление городов ХІІ–ХІІІ вв. – Дубровицы и Степаня. This work characterizes Slavonic-Rus’ hillforts in
Polissya regions of Pohorynna within the boundaries
of Rivne region. The paper analyzes the main results
of the field works, highlights transformation processes
of the settlement structures during the tribal period
of the 9th–10th cc. and the formation of the towns
of Dubrovytsya and Stepan in the 12th–13th cc.