Научная деятельность археолога Ф. Н. Мовчановского в Полесье (по архивным документам) - Латуха, Т.И. (Археологія і давня історія України, 2013)
В статье анализируются архивные данные об
исследованиях Райковецкой, Коростеньской и Полесской археологических экспедиций в 30–х годах ХХ
в. и участии Ф.Н. Мовчановского в организации, проведении археологических раскопок в Житомирском Полесье. У статті проводиться аналіз архівних даних
про дослідження Райковецької, Коростенської та Поліської археологічних експедицій в 30-х роках
ХХ ст. та йдеться про участь Ф.М. Мовчанівського
в організації та проведенні археологічних розкопок у Житомирському Поліссі. The article analyzes the archival data of the study
Raykovets’ka, Korostens’ka, Polss’rf archaeological
expeditions in the 30s of the XX century. The participation
of F. Movchanivs’kyi in organizing and conducting
archaeological excavations in the Zhytomyr
region is described.
This article is the attempt of systematization of information about the most ancient period of swords using by East-Slavic tribes.