Неолитические материалы нижнего слоя поселения Бузьки в Черкасской области - Котова, Н.С. (Археологія і давня історія України, 2014)
Статья посвящена материалам первого периода Киево-Черкасской культуры Днепро-Донецкой
культурно-исторической области из нижнего слоя поселения Бузьки в Черкасской области. Багатошарове поселення Бузьки було розкопане
Д.Я. Телегіним у 1957—1958 рр. на лівому березі
Дніпра. Воно було розташоване поруч з с. Бузьки
Чернобаївського р-ну Черкаської обл. Тепер селище
затоплене Кременчугським водосховищем. Його матеріали є найбільш важливими для характеристики неоліту лісостепу Придніпров’я. Однак до теперішнього часу колекція поселення не була повністю опублікована. Метою даної статті є повна публікація археологічних матеріалів, аналіз стратиграфії, хронології та культурне визначення нижнього шару. The multilayer site Buzky was excavated by
D.Ya. Telegin in 1957—1958 on the left bank of the Dnipro
River. It was situated near Buzky village of Chornobai
Region in Cherkasy Oblast. Today it is flooded
by Kremenchuh reservoir. Its materials are the most
important for the characteristics of the Neolithic in the
forest-steppe Dnipro River region. However, the collection
of this site have not been completely published
before. The aim of this article is the full publication
of archaeological materials, analyses of stratigraphy,
chronology and cultural definition of the lowest layer.