Культові предмети з поселення Ходосівка-Рославське - Готун, І.А.; Сухонос, А.М. (Археологія і давня історія України, 2014)
Публікацію присвячено предметам християнського та язичницьких культів, виявленим у ході розкопок селища давньоруської та монгольсько-литовської
доби в ур. Рославське біля с. Ходосівка у південних
передмістях Києва. Охарактеризовано пов’язані із
православ’ям речі особистого благочестя та знахідки, ототожнені з амулетами дохристиянської ритуально-магічної сфери. У результаті визначено роль і місце цих матеріалів у вивченні життєвої моделі мешканців середньовічних селищних структур. Селище Ходосовка-Рославское в южных пригородах Киева характеризуется высоким уровнем развития материальной и духовной культуры населения древнерусской и монгольско-литовской эпохи. Среди
находок 2007—2011 гг. показательны отражающие синкретизм православия и язычества на Руси. Khodosivka-Roslavske settlement in the south outskirts
of Kyiv is characterized by a high level of development in
material and spiritual culture of the population in Ancient
Rus and Mongol and Lithuanian epochs. Among the finds
of 2007—2011 remarkable are the items evidencing the syncretism of Orthodoxy and heathendom in Rus.