Реконструкція археологічного ландшафту поселення Дмитрівка ІІІ за даними високоточної магнітометрії - Бондар, К.М.; Башкатов, Ю.Ю. (Археологія і давня історія України, 2014)
На підставі даних високоточних магнітних
досліджень виконана реконструкція просторової
структури території поселення Дмитрівка ІІІ. В межах поселення і на його околицях встановлено наявність більш давніх споруд, які, ймовірно, належать до скіфської доби. Тут, зокрема, передбачається рів
субширотного простягання, а також курган, насип якого повністю знівельований розорюванням. На основании данных высокоточных магнитных
исследований выполнена реконструкция пространственной структуры территории поселения Дмитровка III. В границах поселения и его окрестностях установлено наличие более древних сооружений, которые, вероятно, относятся к скифской эпохе. Здесь,
в частности, предполагается ров, субширотного простирания, а также курган, насыпь которого полностью нивелирована распашкой. From the high-resolution magnetic studies the spatial
structure reconstruction of Dmytrivka III settlement
territory has been performed. Within the settlement
and its surroundings the older features that are likely
to belong to Scythian period are detected. In particular,
the sublatitude-oriented ditch and a mound, which had
been completely destroyed by plowing, are predicted.