Споживча і сільськогосподарська кооперація України в системі взаємовідносин з апаратом радянської держави (20 - початок 30х рр. ХХ століття) - Васильев, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2001)
Тенденції уніфікації кооперативної мережі доби “воєнного комунізму” в Росії, юридично закріплювались на терені Української СРР за допомогою прийняття дублюючих нормативно-правових актів вищими органами державної влади і управління республіканського рівня.