Центральна Азія як зона перетину інтересів конкуруючих держав - Ткаченко, І. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2004)
Динамічний розвиток процесів глобалізації, а також зміни в системі міжнародних відносин, які відбуваються останнім часом, позначаються на економічній і політичній активності провідних акторів світової сцени. Вони, зокрема, все більше уваги приділяють країнам Центральної Азії. У статті розглядаються питання, пов’язані зі змінами в стратегії світових та регіональних держав-лідерів стосовно Центральноазійського регіону.