Проблемы учета миграционного движения населения в республике Беларусь - Шахотько, Л.П.; Боброва, А.Г. (Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України, 2009)
Розглядається стан міграційного обліку у Республіці Білорусь після змін системи прописки на реєстрацію за місцем проживання і за місцем перебування. Особливу увагу приділено якості інформаційної бази про міграційний рух населення. Оцінені первинні джерела інформації про мігрантів, якість їх приймання та обробки, а також ступінь достовірності отриманих на їх основі даних. Представлено ряд пропозицій з удосконалення системи обліку громадян, у тому числі по обміну даними між країнами СНД. Рассматривается состояние миграционного учета в Республике Беларусь после изменения системы прописки на регистрацию по месту жительства и месту пребывания. Особое внимание уделено качеству информационной базы о миграционном движении населения. Оценены первичные источники информации о мигрантах, качество их приема и обработки, а также степень достоверности получаемых на их основе данных. Представлен ряд рекомендаций по совершенствованию системы учета граждан, в том числе по обмену данными между странами СНГ. The state of migration statistics in Belarus is analyzed after the transition towards the registration in accordance to the place of residence and the actual place of staying. The special attention is
given to the quality of the database on mobility of migrants. The primary data sources on mi-grants, the quality of data collection and processing as well as the reliability of migration data are assessed. A number of recommendations concerning the improvement of the registration system, including the exchange of data among the CIS countries, is provided.