Суспільна політика: чи стала вона сферою наукового пошуку і прикладних досліджень в Україні? - Тертичка, В. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
У статті розглядаються термінологічні питання - характеристика дефініції політика (у розумінні policy) та пояснення сфери науки про суспільну політику (policy science), дослідження (стратегічні, перспективні) політики (policy study), аналізу суспільної [державної] політики (public policy analysis). Наголошується на мультидисциплінарності, зорієнтованості на вирішення проблем і нормативності науки про суспільну політику та розгалуженні її на дві окремі сфери: дослідження й аналіз політики. Стаття має на меті активізувати в академічному середовищі дискусію щодо місця і ролі науки про суспільну політику.