Мобільні сонячні електростанції для використання в польових умовах - Литовченко, В.Г.; Мельник, В.П.; Романюк, Б.М.; Дверніков, Б.Ф.; Коркішко, P.М.; Костильов, В.П.; Мусаєв, С.М.; Попов, В.Г.; Черненко, В.В. (Вісник НАН України, 2015)
В Інституті фізики напівпровідників ім. В.Є. Лашкарьова НАН України
розроблено мобільну сонячну електростанцію на основі кремнієвих фотоперетворювачів сонячної енергії, яка вирізняється наявністю вбудованих акумуляторів з відповідною електронною схемою контролю, а також компактністю і високою механічною міцністю, що дозволяє використовувати її в екстремальних (польових) умовах. Акумуляторна батарея дає змогу
заряджати мобільні електронні пристрої в будь-який час, незалежно від умов освітленості. В Институте физики полупроводников им. В.Е. Лашкарева НАН Украины разработана мобильная солнечная
электростанция на основе кремниевых фотопреобразователей солнечной энергии, отличающаяся наличием
встроенных аккумуляторов с соответствующей электронной схемой контроля, а также компактностью и высокой
механической прочностью, что позволяет использовать ее в экстремальных (полевых) условиях. Аккумуляторная батарея дает возможность заряжать мобильные электронные устройства в любое время, независимо от условий освещенности. The results of the development of mobile solar power stations based on silicon solar energy photovoltaic converters are
presented. The design is characterized by the presence of built-in batteries with an appropriate electronic control
circuitry, as well as compactness and high mechanical strength. This allows using it in extreme (field) conditions. The
presence of the accumulator allows for charging mobile electronic devices at any time, regardless of the lighting
conditions.