Повернутися обличчям до моря (установче засідання Міжвідомчої координаційної ради при Президії НАН України з питань морських досліджень і удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації наукових кадрів у галузі морських наук) - Куковська, Т.С. (Вісник НАН України, 2015)
15 жовтня 2015 року в Одесі на базі Південного наукового центру НАН
України і МОН України відбулося установче засідання Міжвідомчої координаційної ради при Президії НАН України з питань морських досліджень і удосконалення системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації наукових кадрів у галузі морських наук.