Формування дієвого механізму підвищення конкурентоспроможності промислового підприємства - Іванова, М.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Стаття присвячена впровадженню дієвого механізму підвищення конкурентоспроможності,
що дозволяє взаємозв’язати технічні, організаційні, економічні й соціальні фактори та отримати
достатній економічний, «резонансний» та синергетичний ефект.
Ключові слова: матриця БКГ, стратегія, конкурентоспроможність підприємства, ефект. Статья посвящена внедрению эффективного механизма повышения
конкурентоспособности, что позволяет взаимоувязать технические, организационные, экономические и
социальные факторы и получить достаточный экономический, «резонансный» и синергический эффект.
Ключевые слова: матрица БКГ, стратегия, конкурентоспособность предприятия, эффект. The article is sanctified to introduction of effective mechanism of increase of competitiveness, that
allows to coordinate technical, organizational, economic and social factors and to get a sufficient economic,
«resonant» and sinergistical.
Key words: мatrix of BCG, strategy, competitiveness of enterprise, effect Stimulation, motivation, effectiveness,
efficiency, salary, bonus, index of bonus.